Ingredience
- 300 g moravské uzené vcelkutepelně zpracované
- 6 brambory
- 1 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kmín
- pažitka
- petrželka
- olej
A ještě
- 150 ml mléko
- 80 g tvrdý sýr
- 3 vejce
- 1 vrchovatá lžíce bílý jogurt
- 1 lžička plnotučná hořčice
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 Hotovo | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v zapékací misce orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené uzené, kmín a pepř a ještě chvíli restujeme. Přidáme pokrájené brambory a posekané bylinky a promícháme. |
3 Hotovo | Do hrnečku nalijeme mléko, přidáme jogurt, hořčici a vejce, osolíme a rozšleháme vidličkou. Směs nalijeme na brambory. Můžeme přidat také posekané zelené bylinky (já použila medvědí česnek). Promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C zapéct na 25 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a pečeme ještě asi 10 minut dozlatova. |