Ingredience
- 60 g mražený hrášek
- 40 g čedar
- 4 vejce
- 2 plátky šunka
- 1 malá cuketa
- 1 malá cibule
- 0,5 dl mléko
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Na frittatu použijte celokovovou pánev, která je vhodná i do trouby.
Recept je pro velikost pánve 22 cm.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibulku rozkrájíme na proužky, malou cuketku na kolečka. Na pánev nalijeme trochu oleje a cibulku na ní zpěníme. Když zesklovatí, přihodíme cuketu a orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a také povolený hrášek. Do vyšší misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a přilijeme mléko, Vidličkou prošleháme a vylijeme do pánve. Promícháme a cca 4-5 minut smažíme omeletu. Když začne od stran tuhnout, posypeme nastrouhaným sýrem. Pánvičku přendáme do trouby vyhřáté na 180 st. C (ideálně pod gril) a dopečeme cca 10 minut. Správná frittata je propečená a vzedmutá i uprostřed. |