Ingredience
Těsto
- 300 g hladká mouka
- cca 150 ml teplá voda
- 75 ml mléko
- 1.5 lžičky sůl
Náplň
- 200 g sýr Feta
- 1 svazek mangold
- 1 svazek medvědí česnek
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- dle chuti chilli vločky
- špetka sůlFeta je slaná dost
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mouku prosijeme do misky, osolíme a postupně naředíme teplým mlékem a teplou vodou. Uhněteme měkké tvárné těsto a utvoříme z něj bochánek. Vložíme do misky, potřeme olejem, zakryjeme fresh fólií a necháme půl hodinky odstát. |
2 Hotovo | Mezitím si připravíme náplň. Rozehřejeme trochu oleje ve vyšší pánvi. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a orestujeme dosklovata. Zasypeme chilli kořením dle chuti. Mangold s medvědím česnekem opláchneme vodou a osušíme. Nakrájíme na plátky a spaříme na cibuli. Velice jemně osolíme (sýr je slaný). Necháme vychladnout a poté promícháme s Fetou nastrouhanou na hrubém struhadle. |
3 Hotovo | Z těsta vytvoříme váleček a rozkrájíme na 9 stejných kousků. Pomoučíme si stůl a těsto na něm vyvalujeme do velmi tenkých placek. Každou placku potřeme lehce olejem a 2 protilehlé strany k sobě složíme. Vznikne nám tím dvojitý spodek. Do střední třetiny navrstvíme náplň, z obou stran přeložíme přes náplň, stlačíme dlaní a boky přimáčkneme. |
4 Hotovo |