0 0
Granola – domácí křupavé müsli

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g špaldové vločky nebo jiné dle priorit
100 g jemné ovesné vločky
100 g slunečnicová semínka
100 g zlaté rozinky
60 g mandle
50 g strouhaný kokos
50 g sezam
30 g goji
30 g lněné semínko
2 lžíce med
2 lžíce kokosový olej
špetička sůl

Granola – domácí křupavé müsli

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Goji, kustovnice čínská je pravděpodobně nejzdravějším
a nejvýživnějším plodem světa.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve větším kastrolu postupně a nasucho opražíme slunečnicová semínka, špadlové vločky, jemné vločky, hrubo posekané mandle i se slupkou a sezamová semínka. Hezky každé zvlášť, lehce a stále míchat, abychom něco ze surovin nepřipálili. Vše, co opražíme, nasypeme do společné misky.

2
Hotovo

Rozinky a goji pokrájíme a přidáme do misky neopražené. Stejně tak kokos a len. Len sice můžeme trošku opražit, ale po nasypání na rozpálenou pánev začne skákat jako hejno neposedných blech :).

3
Hotovo

Když už bude všechno ve společné míse, v kastrolu rozehřejeme kokosový tuk, přidáme k němu špetičku soli a med a nasypeme k tomu obsah mísy. Promícháme, aby se vše obalilo medem a olejem a odstavíme. Za občasného míchání necháme vychladnout.

4
Hotovo

Uchováváme v uzavíratelné nádobě. Zobáme buď samotné nebo smíchané s jogurtem nebo mlékem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tempeh na smetaně s pečenými brambory a zeleninovým salátem
další
Houskový knedlík
předchozí
Tempeh na smetaně s pečenými brambory a zeleninovým salátem
další
Houskový knedlík

Přidejte svůj komentář