Ingredience
- 200 g špaldové vločkynebo jiné dle priorit
- 100 g jemné ovesné vločky
- 100 g slunečnicová semínka
- 100 g zlaté rozinky
- 60 g mandle
- 50 g strouhaný kokos
- 50 g sezam
- 30 g goji
- 30 g lněné semínko
- 2 lžíce med
- 2 lžíce kokosový olej
- špetička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ve větším kastrolu postupně a nasucho opražíme slunečnicová semínka, špadlové vločky, jemné vločky, hrubo posekané mandle i se slupkou a sezamová semínka. Hezky každé zvlášť, lehce a stále míchat, abychom něco ze surovin nepřipálili. Vše, co opražíme, nasypeme do společné misky. |
2 Hotovo | Rozinky a goji pokrájíme a přidáme do misky neopražené. Stejně tak kokos a len. Len sice můžeme trošku opražit, ale po nasypání na rozpálenou pánev začne skákat jako hejno neposedných blech :). |
3 Hotovo | Když už bude všechno ve společné míse, v kastrolu rozehřejeme kokosový tuk, přidáme k němu špetičku soli a med a nasypeme k tomu obsah mísy. Promícháme, aby se vše obalilo medem a olejem a odstavíme. Za občasného míchání necháme vychladnout. |
4 Hotovo | Uchováváme v uzavíratelné nádobě. Zobáme buď samotné nebo smíchané s jogurtem nebo mlékem. |