Ingredience
- 300 g ovesné vločky
- 100 g slunečnicová semínka
- 100 g dýňová semínka loupaná
- 100 g černé olivy
- 20 g bílý sezam
- 20 g černý sezam
- 4 lžíce bílé víno
- 4 lžíce sezamový olej
- 6 ks sušená rajčata
- 2 lžíce kapary
- sůl
- chilli koření
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vločky nasypeme do misky a zvlhčíme vínem a olejem. Důkladně promícháme. Přisypeme slunečnici a směs vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a 10 minut zapečeme. |
2 Hotovo | Mezitím si pokrájíme sušená rajčata a olivy. Všechny zbylé ingredience dáme do misky a promísíme. Přisypeme na plech a promícháme s předpečenými vločkami. Vrátíme do trouby a ještě asi 5-8 minut dopečeme. Vychladlé uschováme v uzavíratelné nádobě. Používáme jen tak na zobání nebo do bílého jogurtu. |