0 0
Gratinovaná dýně s jablíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Gratinovaná dýně s jablíčky

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Muškátový oříšek se dávkuje v malém množství. Ve vysokých dávkách býval v historii využíván jako narkotikum.

  • 65 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na plátky cca půl centimetru. Jablka omyjeme (preferujete-li jemnější variantu, tak je i oloupejte), nakrájíme také na plátky a vykrojíme "hvězdičky" s peckami. V míse smícháme olej s pepřem, muškátovým oříškem a troškou soli a dýni v něm smočíme. Vyskládáme do zapékací misky, zalijeme 1 deckou šlehačky a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme cca 25 minut.

2
Hotovo

Mezitím připraveným olejem protáhneme i plátky jablek. Naskládáme na předpečenou dýni, pokapeme zbylou šlehačkou a pečeme dalších 15 minut. Pak jablíčka poklademe kousky Gorgonzoly, posypeme ořechy a pečeme dalších cca 5-10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vánoční kořeněný čaj
další
Dýňová pomazánka
předchozí
Vánoční kořeněný čaj
další
Dýňová pomazánka

Přidejte svůj komentář