Ingredience
- 150 ml šlehačka
- 100 g Gorgonzola
- 2 jablko
- 0,5 malá dýně Hokaidó
- 0,5 dl olivový olej
- hrst vlašské ořechy
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- muškátový oříšek
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na plátky cca půl centimetru. Jablka omyjeme (preferujete-li jemnější variantu, tak je i oloupejte), nakrájíme také na plátky a vykrojíme "hvězdičky" s peckami. V míse smícháme olej s pepřem, muškátovým oříškem a troškou soli a dýni v něm smočíme. Vyskládáme do zapékací misky, zalijeme 1 deckou šlehačky a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme cca 25 minut. |
2 Hotovo | Mezitím připraveným olejem protáhneme i plátky jablek. Naskládáme na předpečenou dýni, pokapeme zbylou šlehačkou a pečeme dalších 15 minut. Pak jablíčka poklademe kousky Gorgonzoly, posypeme ořechy a pečeme dalších cca 5-10 minut. |