0 0
Grilovaná hlíva ústřičná

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
700 g hlíva ústřičná
1 dl olej
1 lžíce citrónová šťáva
1 košatá větvička tymián
sůl

Grilovaná hlíva ústřičná

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské

Hlíva ústřičná je bezvadná zdravá houba, která obsahuje glukany, jež pomáhají našim buňkám zbavit se nežádoucích látek.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hlívu očistíme a odkrájíme plodnice. V misce smícháme olej, odraný tymián, citrónovou šťávu a trošku soli. Plodnice v marinádě namočíme, zlehka je všechny promícháme rukou, aby se všechny obalily a necháme aspoň půl hodiny odstát. Pak nasucho rozpálíme grilovací pánev a plodnice na ní vyskládáme jednu vedle druhé, aby se nedotýkaly. Z obou stran pečeme dozlatova. Pečením se plodnice smrsknou, tak vždycky můžeme další přidat.

2
Hotovo

Je možné ogrilovat hlívu také na pečícím papíře pod grilem v troubě nebo v grilu kontaktním.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Banánový chlebíček bez mouky
další
Jablečné bezlepkové muffiny
předchozí
Banánový chlebíček bez mouky
další
Jablečné bezlepkové muffiny

Přidejte svůj komentář