Ingredience
- 700 g hlíva ústřičná
- 1 dl olej
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 košatá větvička tymián
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Hlívu očistíme a odkrájíme plodnice. V misce smícháme olej, odraný tymián, citrónovou šťávu a trošku soli. Plodnice v marinádě namočíme, zlehka je všechny promícháme rukou, aby se všechny obalily a necháme aspoň půl hodiny odstát. Pak nasucho rozpálíme grilovací pánev a plodnice na ní vyskládáme jednu vedle druhé, aby se nedotýkaly. Z obou stran pečeme dozlatova. Pečením se plodnice smrsknou, tak vždycky můžeme další přidat. |
2 Hotovo | Je možné ogrilovat hlívu také na pečícím papíře pod grilem v troubě nebo v grilu kontaktním. |