0 0
Grilovaná krkovice v meruňkové marinádě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 plátky vepřová krkovice
Marináda
5 lžic neslazená meruňková přesnídávka
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce citrónová šťáva
2 stroužky česnek
2 větvičky rozmarýn
1 lžíce med tekutý
zelené Jalapeno vločky

Grilovaná krkovice v meruňkové marinádě

Trendy:
  • Masožrout

Maso necháme v marinádě odležet aspoň přes noc.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Marináda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme neslazenou meruňkovu přesnídávku se sojovou omáčkou, citrónovou šťávou, prolisovaným česnekem, tekutým medem, sušenými papričkami a větvičkami rozmarýny. Ty předem poklepeme paličkou na maso, aby se uvolnila silice. Když je směs dobře promíchaná, do marinády vložíme plátky krkovice. Důkladně v ní plátky obalíme a naskládáme je na sebe. Pokud vlastníte vakuovačku, vložte plátky do fólie a zavakuujte.

2
Hotovo

Odleželé plátky vyjmeme hodinu před grilováním z lednice. Vytáhneme z marinády a necháme okapat. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme z každé strany cca 5 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rakouský bramborový salát
další
Květáková roláda s mrkvovým pestem
předchozí
Rakouský bramborový salát
další
Květáková roláda s mrkvovým pestem

Přidejte svůj komentář