Ingredience
- 4 plátky vepřová krkovice
Marináda
- 5 lžic neslazená meruňková přesnídávka
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 2 stroužky česnek
- 2 větvičky rozmarýn
- 1 lžíce medtekutý
- zelené Jalapeno vločky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smícháme neslazenou meruňkovu přesnídávku se sojovou omáčkou, citrónovou šťávou, prolisovaným česnekem, tekutým medem, sušenými papričkami a větvičkami rozmarýny. Ty předem poklepeme paličkou na maso, aby se uvolnila silice. Když je směs dobře promíchaná, do marinády vložíme plátky krkovice. Důkladně v ní plátky obalíme a naskládáme je na sebe. Pokud vlastníte vakuovačku, vložte plátky do fólie a zavakuujte. |
2 Hotovo | Odleželé plátky vyjmeme hodinu před grilováním z lednice. Vytáhneme z marinády a necháme okapat. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme z každé strany cca 5 minut. |