Ingredience
- 1600 g vepřová žebra
- 150 g meruňková marmeláda
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce sojová omáčka
- 1 cibule
- 1 dl olej
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- z 0,5 ks citrónová šťáva
- rozmarýna
- chilli vločky
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žebra očistíme, osolíme a nakrájíme na jednotlivé kusy. Cibuli a česnek nahrubo nakrájíme a dáme do velké misky. Přidáme marmeládu, zázvor, chilli, rozmarýnu, citrónovou šťávu a sojovku. Promícháme a žebra do marinády naložíme. Důkladně v ní všechny kousky obalíme. Mísu zakryjeme fresh fólií a odložíme do lednice, ideálně přes noc. |
2 Hotovo | Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a žebra na něj rozložíme. Zalijeme 1 a půl deci vody a zakryjeme alobalem. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme 1 hodinu. Potom alobal odstraníme, žebra potřeme marinádou a nastavíme gril na 200 st. C. Žebra necháme ožehnout dozlatova, cca 20-25 minut. |