0 0
Grilovaná žebírka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1600 g vepřová žebra
150 g meruňková marmeláda
3 stroužky česnek
3 lžíce sojová omáčka
1 cibule
1 dl olej
1 lžíce strouhaný zázvor
z 0,5 ks citrónová šťáva
rozmarýna
chilli vločky
sůl

Grilovaná žebírka

Trendy:
  • Masožrout

Žebírka pečená pod alobalem
v marinádě s trochou vody
a následně ogrilovaná,
si zachovají šťavnatost.

  • 105 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žebra očistíme, osolíme a nakrájíme na jednotlivé kusy. Cibuli a česnek nahrubo nakrájíme a dáme do velké misky. Přidáme marmeládu, zázvor, chilli, rozmarýnu, citrónovou šťávu a sojovku. Promícháme a žebra do marinády naložíme. Důkladně v ní všechny kousky obalíme. Mísu zakryjeme fresh fólií a odložíme do lednice, ideálně přes noc.

2
Hotovo

Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a žebra na něj rozložíme. Zalijeme 1 a půl deci vody a zakryjeme alobalem. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme 1 hodinu. Potom alobal odstraníme, žebra potřeme marinádou a nastavíme gril na 200 st. C. Žebra necháme ožehnout dozlatova, cca 20-25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kynutý makový závin
další
Zapečené portobello s pancettou a gorgonzolou
předchozí
Kynutý makový závin
další
Zapečené portobello s pancettou a gorgonzolou

Přidejte svůj komentář