0 0
Grilované kuřecí prso se zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilované kuřecí prso se zeleninou

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Zdravé recepty

Kdo by to býval řekl, že kuře je prý nejbližší žijící příbuzný Tyranosaura rexe?

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdříve okrájíme z kuřecích prsou tučné kousky. Z citrónu, oleje, bazalky, sojovky, medu a pepře umícháme marinádu a maso do ní naložíme. Necháme aspoň hodinu marinovat. Poté rozpálíme (nejlépe) grilovací pánev s troškou oleje a okapané maso na ní z obou stran opečeme. Z každé strany cca 5 minut. Zvolíme střední teplotu, aby se maso hezky propeklo. Spolu s masem opečeme i ananas.

2
Hotovo

Mezitím, co se nám peče maso, navrstvíme na talíře oblíbenou zeleninu, pokapeme olivovým olejem a balzamikem. Opečené maso přikryjeme alobalem a necháme ještě asi 5 minut odstát a poté nakrájíme na plátky. Naservírujeme společně se zeleninou.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Dračí ovocný salát
další
Okurkové kanapky s avokádem a krevetou
předchozí
Dračí ovocný salát
další
Okurkové kanapky s avokádem a krevetou

Přidejte svůj komentář