0 0
Grilované kuřecí satay s arašídovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 kuřecí prsa
1 malá cibule
50 ml olej
4 lžíce ústřičná omáčka
2 stroužky česnek
1 lžíce třtinový cukr
1 lžička citrónová šťáva
Arašídový dip
150 ml kokosové mléko
4 lžíce arašídové máslo
2 lžíce sojová omáčka
1 stroužek česnek
1 šalotka
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce olivový olej
1 lžička třtinový cukr
1 lžička strouhaný zázvor
dle chuti chilli koření
dle chuti sůl

Grilované kuřecí satay s arašídovým dipem

Trendy:
  • Masožrout
  • Středně náročné

Ingredience

  • Arašídový dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí prsa očistíme od tučných kousků a blanek a rozdělíme na menší silnější kousky. Cibulku a česnek nadrobno posekáme a smícháme s ústřičnou omáčkou, olejem, třtinovým cukrem a trochu citrónové šťávy. Maso do marinády namočíme, nádobu zakryjeme a necháme uležet v lednici několik hodin.

2
Hotovo

Potom opékáme na rozpáleném grilu z obou stran cca 3+3 minuty.

3
Hotovo

Před samotným grilováním si připravíme dip. Nadrobno posekáme šalotku, prolisujeme česnek a smícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme, ochutnáváme a ladíme dle vlastní chuti.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Grilovaný lilek v meruňkové marinádě
další
Kedlubnový Coleslaw
předchozí
Grilovaný lilek v meruňkové marinádě
další
Kedlubnový Coleslaw

Přidejte svůj komentář