Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 1 malá cibule
- 50 ml olej
- 4 lžíce ústřičná omáčka
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce třtinový cukr
- 1 lžička citrónová šťáva
Arašídový dip
- 150 ml kokosové mléko
- 4 lžíce arašídové máslo
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 stroužek česnek
- 1 šalotka
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička třtinový cukr
- 1 lžička strouhaný zázvor
- dle chuti chilli koření
- dle chuti sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí prsa očistíme od tučných kousků a blanek a rozdělíme na menší silnější kousky. Cibulku a česnek nadrobno posekáme a smícháme s ústřičnou omáčkou, olejem, třtinovým cukrem a trochu citrónové šťávy. Maso do marinády namočíme, nádobu zakryjeme a necháme uležet v lednici několik hodin. |
2 Hotovo | Potom opékáme na rozpáleném grilu z obou stran cca 3+3 minuty. |
3 Hotovo | Před samotným grilováním si připravíme dip. Nadrobno posekáme šalotku, prolisujeme česnek a smícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme, ochutnáváme a ladíme dle vlastní chuti. |