Postup přípravy
Každé správné grilování má mít sladkou tečku, no ne? Tentokrát jsem vyzkoušela meruňky. Meruňky, pokud se ohřejí, jsou dost kyselé, tak karamel se pro tento účel skvěle hodí.
- meruňky (množství dle vašeho přání), počítala jsem 2 na osobu
- 1/2 dl javorového sirupu
- 1/2 dl Johny Walker
- 100 g cukru krupice
- 1 dl šlehačky
- 1 zakysaná smetana 30%
Meruňky omyjeme, vypeckujeme a namočíme přes noc do marinády ze sirupu a whisky. Druhý den napícháme na grilovací špejle, ogrilujeme a podáváme se zakysanou smetanou, kterou vydatně pokapeme karamelem.
Karamel připravíme následovně: do malého kastrůlku dáme cukr a na nejmenším plameni jej rozpustíme. Šlehačku ohřejeme a pomalu vmícháme do rozpuštěného cukru. Hodně to páří, tak pozor na prsty.