• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Grilované meruňky marinované ve whisky se zakysanou smetanou a karamelem
0 0
Grilované meruňky marinované ve whisky se zakysanou smetanou a karamelem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilované meruňky marinované ve whisky se zakysanou smetanou a karamelem

Trendy:
    • Středně náročné

    Postup přípravy

    Sdílet

    Každé správné grilování má mít sladkou tečku, no ne? Tentokrát jsem vyzkoušela meruňky. Meruňky, pokud se ohřejí, jsou dost kyselé, tak karamel se pro tento účel skvěle hodí.

    • meruňky (množství dle vašeho přání), počítala jsem 2 na osobu
    • 1/2 dl javorového sirupu
    • 1/2 dl Johny Walker
    • 100 g cukru krupice
    • 1 dl šlehačky
    • 1 zakysaná smetana 30%

    Meruňky omyjeme, vypeckujeme a namočíme přes noc do marinády ze sirupu a whisky. Druhý den napícháme na grilovací špejle, ogrilujeme a podáváme se zakysanou smetanou, kterou vydatně pokapeme karamelem.

    Karamel připravíme následovně: do malého kastrůlku dáme cukr a na nejmenším plameni jej rozpustíme. Šlehačku ohřejeme a pomalu vmícháme do rozpuštěného cukru. Hodně to páří, tak pozor na prsty.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Kuřecí a krůtí satay s arašídovou omáčkou a jiné dobroty
    další
    Celozrnný quiche s mangoldem a cuketou
    předchozí
    Kuřecí a krůtí satay s arašídovou omáčkou a jiné dobroty
    další
    Celozrnný quiche s mangoldem a cuketou

    Přidejte svůj komentář