Ingredience
- 5 masité vepřové ocásky
- sůl
- olej
Marináda
- 100 ml olej
- 5 lžic kečup
- 3 lžíce sojová omáčka
- 3 lžíce meruňková marmeláda
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce med
- 1 lžíce dijonská hořčice
- 1 cibule
- 1 lžička nebo dle chuti Carolina reaper mash
- z 0,5 citrónová šťáva
Postup přípravy
Připraveno ve spolupráci s The ChilliDoktor s využitím Carolina reaper mash.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Doporučuju nechat si ocásky od řezníka přeseknout napůl. Pak je očistíme vlhkým ubrouskem a případně odstraníme přebytečný tuk (to je na vás :D). Ve velké míse smícháme veškeré ingredience k přípravě marinády, včetně pokrájené cibule a česneku. Ochutnáme a případně doladíme dle vlastní chuti. Kdo rád ostřejší, přidá Carolinu. Ocásky naložíme do marinády a každý v ní pěkně obalíme. Přetáhneme fresh fólií a necháme odstát v lednici do druhého dne. Hodinu před pečením pak maso vytáhneme z lednice a necháme odstát. |
2 Hotovo | Do velkého vyššího pekáče/plechu nalijeme trochu oleje a rozetřeme jej po dne. Maso vytáhneme z marinády a rozložíme po plechu a zbylou marinádu osolíme. Potom osolenou marinádou maso pokapeme. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 150 st. C. Pečeme cca 120 minut. Maso pustí šťávu, kterou naběračkou odebereme do malého kastrolku a při na plotně při silnější teplotě povaříme, aby zhoustla. |
3 Hotovo | Maso mezitím vrátíme do trouby, ve které jsme zapnuli gril na 190 st. C a pečeme až začne zlátnout. Všechny kousky otočíme a pečeme i z druhé strany. Mezitím je mašlovačkou potíráme zhoustlou marinádou. |