0 0
Grilované vepřové ocásky v ostré marinádě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
5 masité vepřové ocásky
sůl
olej
Marináda
100 ml olej
5 lžic kečup
3 lžíce sojová omáčka
3 lžíce meruňková marmeláda
3 stroužky česnek
2 lžíce med
1 lžíce dijonská hořčice
1 cibule
1 lžička nebo dle chuti Carolina reaper mash
z 0,5 citrónová šťáva

Grilované vepřové ocásky v ostré marinádě

Trendy:
  • Masožrout

Carolina reaper je pěstuje na Tchaj-wanu a je nejpálivější papričkou na světě.

  • 175 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s The ChilliDoktor s využitím Carolina reaper mash.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Doporučuju nechat si ocásky od řezníka přeseknout napůl. Pak je očistíme vlhkým ubrouskem a případně odstraníme přebytečný tuk (to je na vás :D). Ve velké míse smícháme veškeré ingredience k přípravě marinády, včetně pokrájené cibule a česneku. Ochutnáme a případně doladíme dle vlastní chuti. Kdo rád ostřejší, přidá Carolinu. Ocásky naložíme do marinády a každý v ní pěkně obalíme. Přetáhneme fresh fólií a necháme odstát v lednici do druhého dne. Hodinu před pečením pak maso vytáhneme z lednice a necháme odstát.

2
Hotovo

Do velkého vyššího pekáče/plechu nalijeme trochu oleje a rozetřeme jej po dne. Maso vytáhneme z marinády a rozložíme po plechu a zbylou marinádu osolíme. Potom osolenou marinádou maso pokapeme. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 150 st. C. Pečeme cca 120 minut. Maso pustí šťávu, kterou naběračkou odebereme do malého kastrolku a při na plotně při silnější teplotě povaříme, aby zhoustla.

3
Hotovo

Maso mezitím vrátíme do trouby, ve které jsme zapnuli gril na 190 st. C a pečeme až začne zlátnout. Všechny kousky otočíme a pečeme i z druhé strany. Mezitím je mašlovačkou potíráme zhoustlou marinádou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Nákyp z celozrnné rýže s jablky a meruňkami
další
Cuketový nákyp
předchozí
Nákyp z celozrnné rýže s jablky a meruňkami
další
Cuketový nákyp

Přidejte svůj komentář