0 0
Grilovaný ananas s banáno-mátovou zmrzlinou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 kolečka ananas
1 lžíce javorový sirup
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce koňak
Zmrzlina
2 ks banán
2 lžíce javorový sirup
2 lžíce citrónová šťáva
2 lžíce kokosové mléko
máta
dřeň, extrakt, prášek... vanilka

Grilovaný ananas s banáno-mátovou zmrzlinou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Vhodný dezert po vydatné grilovačce. Ananas totiž pomáhá trávit bílkoviny.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Zmrzlina

Postup přípravy

Sdílet

K přípravě této zmrzky je nezbytný výkonný mixér.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme den předem tím, že banány oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme v mikroténovém sáčku do mrazáku. Ananasové kroužky nakrájíme na půlky smočíme v marinádě z koňaku, citrónové šťávy a javorového sirupu. Obojí necháme stát do druhého dne.

2
Hotovo

Ananas ogrilujeme a ještě horký vložíme do poháru. Do mixéru nasypeme zmražené banány, zakápneme kokosovým mlékem a javorovým sirupem. Přidáme lístečky máty a vanilku a rozmixujeme na krém. Do poháru k ananasu navrstvíme porci zmrzliny a ozdobíme mátou.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Grilované tofu
další
Kotlety zapečené s cibulí a smetanou
předchozí
Grilované tofu
další
Kotlety zapečené s cibulí a smetanou

Přidejte svůj komentář