Ingredience
- ananas
- třtinový cukr
- vanilková zmrzlina
- rum
- jablečný koncentrát
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ananas omyjeme, osušíme, okrájíme slupku, odstraníme "bubáky" a nakrájíme na plátky silné cca 1,5-2 cm. Z plátků vykrojíme tuhý střed. Na talířek nasypeme třtinový cukr a plátky v něm z obou stran obalíme. |
2 Hotovo | Obalené plátky pokládáme na mřížku roztopeného grilu a z obou stran ogrilujeme, až bude mít tmavě zlaté "mřížky". Rozdělíme na talířky. Na každý položíme kopeček kvalitní vanilkové zmrzliny. |
3 Hotovo | Do džbánečku si nalijeme asi 30 ml jablečného koncetrátu a 20 ml rumu a touto směsí polijeme zmrzlinu s ananasem. |