0 0
Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou

K polití můžeme použít jakýkoliv sladký alkohol dle chuti. Pro děti jen jablečný koncentrát.

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ananas omyjeme, osušíme, okrájíme slupku, odstraníme "bubáky" a nakrájíme na plátky silné cca 1,5-2 cm. Z plátků vykrojíme tuhý střed. Na talířek nasypeme třtinový cukr a plátky v něm z obou stran obalíme.

2
Hotovo

Obalené plátky pokládáme na mřížku roztopeného grilu a z obou stran ogrilujeme, až bude mít tmavě zlaté "mřížky". Rozdělíme na talířky. Na každý položíme kopeček kvalitní vanilkové zmrzliny.

3
Hotovo

Do džbánečku si nalijeme asi 30 ml jablečného koncetrátu a 20 ml rumu a touto směsí polijeme zmrzlinu s ananasem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bylinné sirupy na domácí limonády – levandulový, mátový, bezový
další
Kuřecí paličky na zelenině s pečenými brambory
předchozí
Bylinné sirupy na domácí limonády – levandulový, mátový, bezový
další
Kuřecí paličky na zelenině s pečenými brambory

Přidejte svůj komentář