0 0
Grilovaný lilek v meruňkové marinádě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

lilek
100 ml olej
2 lžíce meruňková marmeláda
2 stroužky česnek
1 lžíce bourbon
1 lžíce citrónová šťáva
0.5 lžičky sůl

Grilovaný lilek v meruňkové marinádě

Trendy:
  • Vegetariánské

9 kilo lilku obsahuje tolik nikotinu jako 1 cigareta.

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z uvedených ingrediencí si metličkou ušleháme marinádu. Lilek nakrájíme na centimetrové plátky a skládáme do vyšší uzavíratelné dózy. Na dno dáme lžíci marinády, na ní plátek lilku, ten opět polijeme částí marinády a pokračujeme až do spotřebování koleček lilku. Končíme tím, že zbylou marinádu na lilek nalijeme. Necháme marinovat nejlépe přes noc a pak grilujeme z každé strany dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krkovice na gril v pivní marinádě
další
Grilované kuřecí satay s arašídovým dipem
předchozí
Krkovice na gril v pivní marinádě
další
Grilované kuřecí satay s arašídovým dipem

Přidejte svůj komentář