0 0
Grilovaný losos s bramborovou kaší a parmazánovým chipsem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilovaný losos s bramborovou kaší a parmazánovým chipsem

Trendy:

    Křupavý parmazánový chips dodá jemnému jídlu zajímavý prvek.

    • 40 min
    • Porcí: 2
    • Snadné

    Ingredience

    • Bramborová kaše

    • A ještě

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Nejdřív si oloupeme brambory, rozkrájíme na čtvrtiny a uvaříme v osolené vodě doměkka.

    2
    Hotovo

    Parmazán nastrouháme na jemném struhadle a navrstvíme jej na pečící papír do tvaru placky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme, až začnou okraje jemně růžovět. Bude to trvat cc 8 minut. Pak vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Upečenou vychladlou placku nalámeme na kousky a ozdobíme jimi kaši na talíři.

    3
    Hotovo

    Rybu otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme bohatě citrónovou šťávou, osolíme a okořeníme. Nakrájíme na porce. Do rozpálené grilovací pánve nalijeme trochu oleje a vložíme do něj porce ryby. Nejprve kůží dolů. Opékáme cca 3-4 minuty (na řezu uvidíme, jestli je ryba už do poloviny propečená) a porce obrátíme. Opékáme další cca 3 minuty z druhé strany. Opečené porce přendáme na nahřátý horký talíř, do výpeku kápneme trošku bílého vína, které za chviličku vysyčí. Potom přidáme máslo a necháme rozpustit. Rybu touto šťávičkou na talířích pokapeme.

    4
    Hotovo

    V malém kastrolku přivedeme k varu osolenou vodu a vhodíme do ní hrášek. Vaříme jen minutku a slijeme.

    5
    Hotovo

    Zatímco se nám opékají ryby, ohřejeme mléko a rozehřejeme máslo na kaši. Z brambor slijeme vodu, dáme do nich máslo a rozšťoucháme. Pak postupně přiléváme horké mléko a šťoucháme na požadovanou hustotu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Tažený štrůdl s houbami
    další
    Těstoviny s hříbkovou omáčkou
    předchozí
    Tažený štrůdl s houbami
    další
    Těstoviny s hříbkovou omáčkou

    Přidejte svůj komentář