Ingredience
- 300 g čistých plodnic hlíva ústřičná
- 250 ml zeleninový vývarpříp. 1 bujónová kostka
- 5 kuliček nové koření
- 2 bobkový list
- 2 plné lžíce hladká mouka
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 lžíce gulášová paprika
- 1 lžíce uzená paprika
- drcený kmín
- chilli koření
- dle chuti sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme oboje lehce zezlátnout. Zaprášíme moukou a minutku restujeme. Okořeníme kmínem, novým kořením, bobkovým listem, chilli, paprikou a ještě krátce orestujeme. Zalijeme vlažným vývarem, promícháme a přihodíme hlívu pokrájenou na větší kousky. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme. |
2 Hotovo | Dochutíme sojovkou, případně lehce dosolíme a ještě chviličku podusíme. |