Ingredience
- 400 g hovězí maso z krku
- 4 ks brambory
- 3 stroužky česnek
- 2 ks bio hovězí bujón
- 1 ks cibule
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce majoránka
- chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na troše oleje dozlatova. Přidáme hovězí maso nakrájené na velmi maličké kousky a opečeme. Zaprášíme paprikou, chilli kořením a moukou a ještě chvilku opékáme. Zalijeme sklenicí vlažné vody a rozmícháme, aby v omáčce nebyly žmolky. Potom dolijeme vroucí vodou a zvolna vaříme doměkka. Bude to trvat něco přes hodinku. Během té doby občas promícháme a podlijeme. |
2 Hotovo | V druhém kastrolu uvaříme drobně pokrájené brambory s kmínem a solí. Když maso změkne, přidáme k němu brambory i s vodou. Okořeníme majoránkou a drceným česnekem a ještě 3 minuty povaříme. Na talířích posypeme posekanou petrželkou. |