Ingredience
- 3 bedly
- 3 masáky
- 3 brambory
- 3 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 2 lžíce máslo
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 cibule
- 1 lžíce uzená paprika
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce majoránka
- 0,5 lžičky drcený kmín
- dle chuti čerstvě mletý pepř
- dle chuti chilli koření
- olej
- libeček
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme také na kostičky. Cibuli a česnek zbavíme slupek a posekáme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a na střední teplotě orestujeme cibuli s česnekem, až začnou lehounce zlátnout. Pak přihodíme brambory, kmín, pepř, papriku a chilli a promícháme. Hned zalijeme litrem horké vody, aby se nám paprika nepřipálila a nezhořkla. Přisypeme houby a rozdrobené bujónové kostky a vaříme cca 20 minut. |
2 Hotovo | Mezitím si v malém kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme do něj mouku. Na střední teplotě umícháme zlatavou jíšku. Necháme zchladnout a vlažnou zamícháme do polévky (horká jíška by se v horké polévce srazila na žmolky). Do polévky přidáme i majoránku a ještě 5 minut provaříme. |