0 0
Gulášovka z bedel a masáků

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 bedly
3 masáky
3 brambory
3 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
2 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
1 cibule
1 lžíce uzená paprika
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce majoránka
0,5 lžičky drcený kmín
dle chuti čerstvě mletý pepř
dle chuti chilli koření
olej
libeček

Gulášovka z bedel a masáků

Trendy:

    Uzená paprika má výrazně červenou barvu a kouřové aroma, které dodá gulášovce
    ten správný šmrnc.

    • 40 min
    • Porcí: 4
    • Snadné

    Ingredience

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme také na kostičky. Cibuli a česnek zbavíme slupek a posekáme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a na střední teplotě orestujeme cibuli s česnekem, až začnou lehounce zlátnout. Pak přihodíme brambory, kmín, pepř, papriku a chilli a promícháme. Hned zalijeme litrem horké vody, aby se nám paprika nepřipálila a nezhořkla. Přisypeme houby a rozdrobené bujónové kostky a vaříme cca 20 minut.

    2
    Hotovo

    Mezitím si v malém kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme do něj mouku. Na střední teplotě umícháme zlatavou jíšku. Necháme zchladnout a vlažnou zamícháme do polévky (horká jíška by se v horké polévce srazila na žmolky). Do polévky přidáme i majoránku a ještě 5 minut provaříme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Bedly zapečené s chorizo máslem
    další
    Italské risotto s tuňákem
    předchozí
    Bedly zapečené s chorizo máslem
    další
    Italské risotto s tuňákem

    Přidejte svůj komentář