0 0
Hamburger s americkými bramborami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Hamburger s americkými bramborami

Trendy:
  • Masožrout
  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Hamburger

  • Na ozdobení

  • Americké brambory

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Hamburgery jsem grilovala v kontaktním grilu 5 minut + 1 minutu se sýrem. Americké brambory jsem fritovala v horkovzdušné fritéze 18 minut při 200 st. C.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si nameleme maso. Očistíme nadbytečné blány, maso nakrájíme na kostky a pomeleme v masovém mlýnku. Neodkrajujeme všechny tučné kousky, v mase by jich mělo zůstat cca 20%, aby byl hamburger šťavnatý.

2
Hotovo

Přidáme žloutek, worchester, hořčici, sůl a pepř a důkladně promísíme. Maso rozdělíme na 4 části, ze kterých utvoříme větší placičky silné cca 2,5 cm. Párkrát si je přehodíme v dlaních a poplácáme, abychom z nich vyhnali případné vzduchové kapsy. Položíme je na tácek, překryjeme fresh fólií a necháme odpočinout v lednici.

3
Hotovo

Oloupeme brambory, nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou a necháme pár minut vylouhovat. Pak zcedíme, brambory důkladně osušíme v čisté utěrce a nasypeme zpět do utřené misky. Zakápneme lžící oleje a pár kapkami jablečného octa, osolíme, okmínujeme a opepříme. Mísou chvilku třeseme, aby se všechny brambory rovnoměrně obalily. Pak je vysypeme do košíku horkovzdušné fritézy a při 200 st. C cca 18 minut fritujeme. V polovině brambory "prohodíme", aby byly všechny ofritované dozlatova.

4
Hotovo

Během fritování rozpálíme kontaktní gril na 220 st. C (příp. osmažíme na troše olejem na pánvi z každé strany 3 minuty plus 1 minutu se sýrem). Do rozpáleného vložíme maso a přiklopíme. Grilujeme cca 5 minut, pak odklopíme, na hamburgery položíme po dvou plátcích sýra, nastavíme tak, aby se víko zcela nepoložilo na maso a grilujeme ještě minutu.

5
Hotovo

Přichystáme dip - smícháme zakysanku s majonézou. Ochutíme solí, sirupem, citrónem a pepřem. Přidáme na droboučko nakrájenou okurku a cibuli (použijeme "krajové bubáky" z cibule připravené na ozdobení hamburgerů).

6
Hotovo

Nakonec prokrojíme bulky a řeznou plochou položíme na středně vyhřátou pánev. Opečeme dozlatova. Na spodní stranu naneseme kečup, na něj položíme salát, maso, na to dáme lžíci majonézy a lžíci kečupu. Na něj položíme kolečka cibule, okurky a rajčat. Pokapeme ještě trochou kečupu a přiklopíme vrškem bulky. Propíchneme špejlí. Podáváme s bramborami a dipem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kuřecí prsa s arašídovým máslem a bramborovou kaší
další
Těstoviny s krevetami
předchozí
Kuřecí prsa s arašídovým máslem a bramborovou kaší
další
Těstoviny s krevetami

Přidejte svůj komentář