Ingredience
Trhané maso
- 750 g krůtí prso
- 100 g BBQ omáčka
- 3 stroužky česnek
- 2 cibule
- 2 lžíce bílé víno
- 1 lžíce uzená paprika
- dle chuti chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- olej
- sůl
A ještě
- 3 hamburgrové bulkynebo toustový chleba
- 3 plátky čedar na grilnebo 6 plátků normálního
- rajče
- červená kapie
- šalotka
- BBQ omáčka
- majonéza
- směs listových salátů
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | BBQ omáčku smícháme s trošičkou vína, oleje, kořením, solí a rozdrceným česnekem. Maso marinádou důkladně potřeme a ve zbytku necháme aspoň půl hodiny (zakryté fresh fólií) odpočívat. Klidně i přes noc. Do kastrolu kápneme trochu oleje a přidáme posekanou cibuli. Vložíme maso i se vší marinádou, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě při 130 st. C cca 2,5 hodiny. V polovině maso obrátíme. Hotové je ve chvíli, kdy jde pohodlně roztrhat pomocí vidliček na vlákna. |
2 Hotovo | Před dokončením si nakrájíme zeleninu na plátky a zapneme troubu na program gril. Hamburgrové bulky podélně rozkrojíme a řeznou plochu opečeme na suché pánvi. Nejdřív spodní díly. Ty pak potřeme BBQ omáčkou, navrstvíme na ní pořádnou porci trhaného masa, posypeme šalotkou a obložíme plátky rajčat. Na ně položíme silnější plátek grilovacího čedaru (nebo po 2 plátcích normálního). Položíme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme zapéct pod gril, až se začne sýr na mase tavit. |
3 Hotovo | Mezitím si opečeme na pánvi řeznou plochu horních částí hamburgerových bulek. Na rozpečené hamburgry dáme po lžíci majonézy, obložíme kroužky kapie, hrstí salátu a přiklopíme. |