Ingredience
- 1200 g libová vepřová krkovice
Marináda na trhané maso
- 2 lžíce jablečný koncentrát
- 2 lžíce kremžská hořčice
- 2 lžíce olej
- 1 lžíce uzená paprika
- dle chuti chilli koření
K pečení masa
- 400 g drcená rajčata v plechu
- 100 ml drůbeží vývar
- 4 stroužky česnek
- 4 lžíce worchester
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- chilli koření
- olej
Na hamburger
- 5 brioška
- 5 listů salát římský
- 5 lžic majolka
- 5 lžic kečup
- 3 rajče
- 1 červená cibule
Salát Coleslaw
- 400 g bílé hlávkové zelí
- 60 g majolka
- 60 g zakysaná smetana
- 1 mrkev
- kus celer
- 1 lžička cukr
- 1 lžička sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžička jablečný ocet
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smícháme ingredience na marinádu. Maso očistíme, zbavíme tučných částí a marinádu do něj pořádně vmasírujeme. Odložíme do kastrolu, ve kterém budeme maso péct. Překryjeme fresh fólií nebo zakryjeme pokličkou a necháme odstát v lednici, klidně přes noc. |
2 Hotovo | Než budeme maso péct, necháme ho chvíli stát při pokojové teplotě, aby nebylo příliš studené. Smícháme drcená rajčata s osoleným vývarem, pokrájenou cibulí, nadrceným česnekem, olejem, chilli kořením, worchestrem a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. To vše promícháme a nalijeme k masu. Kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C. Pečeme cca 5,5 hodin. V polovině pečení maso obrátíme. Po této době by mělo být maso měkké, až rozpadavé. |
3 Hotovo | Vylovíme jej z omáčky a pomocí dvou vidliček maso roztrháme na vlákna. Postupně k němu přidáváme omáčku a promísíme. |
4 Hotovo | V mezičase si připravíme salát Coleslaw. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Zasypeme solí (asi 1 lžičku – dle chuti) a rukama pořádně promneme, aby zelí pustilo šťávu. Puštěnou tekutinu slijeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Cukrem ochutíme majonézu a smetanu, doladíme octem a pepřem. Vše důkladně promísíme a necháme v chladu aspoň hodinu odležet. |
5 Hotovo | Hamburgrové briošky prokrojíme napůl a řeznou plochou položíme na rozpálenou pánev. Opečeme dozlatova. Majolku smícháme s kečupem a trochou chilli. Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kroužky. Salát opláchneme a osušíme. |
6 Hotovo | Opečené briošky obložíme salátovým listem, plátky rajčat, na ně navrstvíme trhané maso, přelijeme omáčkou z majolky a kečupu, obložíme cibulovými kroužky a navrch navrstvíme salát Coleslaw. Přiklopíme druhou půlkou briošky a připevníme hamburgrovou špejlí. |