0 0
Hamburger s trhaným vepřovým masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1200 g libová vepřová krkovice
Marináda na trhané maso
2 lžíce jablečný koncentrát
2 lžíce kremžská hořčice
2 lžíce olej
1 lžíce uzená paprika
dle chuti chilli koření
K pečení masa
400 g drcená rajčata v plechu
100 ml drůbeží vývar
4 stroužky česnek
4 lžíce worchester
1 velká cibule
1 červená paprika
chilli koření
olej
Na hamburger
5 brioška
5 listů salát římský
5 lžic majolka
5 lžic kečup
3 rajče
1 červená cibule
Salát Coleslaw
400 g bílé hlávkové zelí
60 g majolka
60 g zakysaná smetana
1 mrkev
kus celer
1 lžička cukr
1 lžička sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžička jablečný ocet

Hamburger s trhaným vepřovým masem

Trendy:
  • Masožrout

Trhané maso se připravuje dlouhodobým pečením při nižší teplotě. Je tak měkké, že se nedá krájet.

  • 380 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Marináda na trhané maso

  • K pečení masa

  • Na hamburger

  • Salát Coleslaw

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme ingredience na marinádu. Maso očistíme, zbavíme tučných částí a marinádu do něj pořádně vmasírujeme. Odložíme do kastrolu, ve kterém budeme maso péct. Překryjeme fresh fólií nebo zakryjeme pokličkou a necháme odstát v lednici, klidně přes noc.

2
Hotovo

Než budeme maso péct, necháme ho chvíli stát při pokojové teplotě, aby nebylo příliš studené. Smícháme drcená rajčata s osoleným vývarem, pokrájenou cibulí, nadrceným česnekem, olejem, chilli kořením, worchestrem a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. To vše promícháme a nalijeme k masu. Kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C. Pečeme cca 5,5 hodin. V polovině pečení maso obrátíme. Po této době by mělo být maso měkké, až rozpadavé.

3
Hotovo

Vylovíme jej z omáčky a pomocí dvou vidliček maso roztrháme na vlákna. Postupně k němu přidáváme omáčku a promísíme.

4
Hotovo

V mezičase si připravíme salát Coleslaw. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Zasypeme solí (asi 1 lžičku – dle chuti) a rukama pořádně promneme, aby zelí pustilo šťávu. Puštěnou tekutinu slijeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Cukrem ochutíme majonézu a smetanu, doladíme octem a pepřem. Vše důkladně promísíme a necháme v chladu aspoň hodinu odležet.

5
Hotovo

Hamburgrové briošky prokrojíme napůl a řeznou plochou položíme na rozpálenou pánev. Opečeme dozlatova. Majolku smícháme s kečupem a trochou chilli. Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kroužky. Salát opláchneme a osušíme.

6
Hotovo

Opečené briošky obložíme salátovým listem, plátky rajčat, na ně navrstvíme trhané maso, přelijeme omáčkou z majolky a kečupu, obložíme cibulovými kroužky a navrch navrstvíme salát Coleslaw. Přiklopíme druhou půlkou briošky a připevníme hamburgrovou špejlí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečné bochánky
další
Čočka na kyselo
předchozí
Jablečné bochánky
další
Čočka na kyselo

Přidejte svůj komentář