0 0
Hermelín v županu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 hermelín
2 lžičky švestková marmeláda nebo povidla, příp. jinou oblíbenou marmeládu
1 listové těsto
1 vejce
chilli vločky
sezam bílý
sezam černý

Hermelín v županu

Trendy:
  • Vegetariánské

Může se zdát, že švestka je Češka. Původem je však pravděpodobně Kavkazanka.
Za rozšíření u nás vděčíme
Karlu IV.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Listové těsto rozválíme na obdélník. Pokud máme již rozválené, ještě trošku ho zkusíme válečkem natáhnout. Hermelíny položíme napříč do rohů, aby na ně zbylo co nejvíc těsta a obkrojíme co největší kola těsta, co se nám povede. Hermelíny potřeme marmeládou, posypeme chilli a zabalíme do balíčků. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme semínky a můžeme pro parádu svázat pečícím papírem.

2
Hotovo

Vložíme do trouby pod gril rozpálený na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kuřecí stehna pečená s citrónem a tymiánem
další
Čerstvé jahodové dortíky
předchozí
Kuřecí stehna pečená s citrónem a tymiánem
další
Čerstvé jahodové dortíky

Přidejte svůj komentář