Ingredience
- 2 ks hermelín
- 2 ks petržel
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 ks zeleninový bio bujón
- 1/2 lžičky kurkuma
- olej
Na zdobení
- hrst vlašské ořechynaše jsou karmínové :)
- hrst medvědí česnek
- 3 ks vejce
- švestkový sirup
- chilli paprička
- kvalitní olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme dorůžova. Přidáme na plátky nakrájenou petržel a ještě chvilku restujeme. Přidáme prolisovaný česnek, kurkumu, zalijeme horkou vodou, přihodíme bio bujón a povaříme asi 10 minut. Potom přisypeme sýr nakrájený na kousky a rozvaříme. |
2 Hotovo | Mezitím vylouskáme ořechy a pokrájíme na hrubší kousky. Chilli papričky nakrájíme na maličké kousíčky. Do pekáčku nalijeme trošku olivového oleje, přidáme ořechy a papričky. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dokřupava, cca 6 minut. |
3 Hotovo | Medvědí česnek nakrájíme na nudličky. |
4 Hotovo | Vejce vyklepneme po jednom do malé mističky. Do kastrolu dáme vařit vodu s troškou soli. Když začne mírně vřít, lžící ve vodě uděláme vír a do jeho středu vyklepneme vejce. Vaříme mírným varem 2,5 minuty. Pak vejce vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat. |
5 Hotovo | Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme ztraceným vejcem, medvědím česnekem, pečenými ořechy a pokapeme švestkovým sirupem. |