Ingredience
- 300 g čistých plodnic hlíva ústřičná
- cca 120 ml voda
- cca 2 lžíce tmavá sojová omáčka
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 stroužek česnek
- 1 lahůdková cibulka
- 1 lžička sladká paprika
- 1 lžička Gustin
- dle chuti chilli vločky
Příloha
- 0,5 hrnku červená rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme vlažnou vodou, pak doplníme dvěma hrnky vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 30 minut. Voda by se za tu dobu měla vstřebat. |
2 Hotovo | Z trsů hlívy odkrájíme plodnice a nakrájíme je na proužky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, papriku na kousky a lahůdkovou cibulku včetně zelené části na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na ní orestujeme dorůžova. Přihodíme hlívu a chvilku restujeme. Přisypeme nakrájenou papriku i sladkou papriku a dále pokračujeme v restování. Dochutíme sojovkou a chilli vločkami. Gustin rozmícháme ve vodě a vlijeme k hlívě. Dusíme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme lahůdkovou cibulku a už jen krátce prohřejeme. |
3 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme vodou, pak zalijeme dostatkem vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka. |