0 0
Hlívový guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g plodnic hlíva ústřičná
30 g máslo
2 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
2 bobkový list
1 lžíce uzená paprika
1 lžíce sladká paprika
1 kostka zeleninový bio bujón
1 lžička mletý kmín
dle chuti chilli koření
dle chuti sůl
olej

Hlívový guláš

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Hlíva ústřičná se pyšní nesčetnými superlativy. Nejen, že je silně léčivá, ale také působí jako elixír mládí :)

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Recept na bramborové knedlíky

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vyšší pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a česnek dorůžova. Zatímco se nám připravuje základ, připravíme si hlívu. Tuhé nožičky odkrájíme a plodnice pokrájíme na větší kousky. Do zpěněné zlatavé cibule hlívu nasypeme a okořeníme kmínem a bobkovým listem. Chvilku restujeme a zalijeme 400 ml teplé vody s rozpuštěným bujónem (nebo vývarem) a důkladně promícháme. 10 minut povaříme.

2
Hotovo

V malém kastrůlku zpěníme máslo. Přisypeme papriku a hladkou mouku. Při mírné až střední teplotě usmažíme voňavou jíšku. Svižně jí metličkou zakvedláme do hlívy a ještě aspoň pět minut povaříme. Dochutíme chilli kořením a případně solí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ovocná klevela s perníkovým kořením
další
Krémová bramborová polévka
předchozí
Ovocná klevela s perníkovým kořením
další
Krémová bramborová polévka

Přidejte svůj komentář