Ingredience
- 300 g plodnic hlíva ústřičná
- 30 g máslo
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce hladká mouka
- 2 bobkový list
- 1 lžíce uzená paprika
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- 1 lžička mletý kmín
- dle chuti chilli koření
- dle chuti sůl
- olej
Postup přípravy
Recept na bramborové knedlíky
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do vyšší pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a česnek dorůžova. Zatímco se nám připravuje základ, připravíme si hlívu. Tuhé nožičky odkrájíme a plodnice pokrájíme na větší kousky. Do zpěněné zlatavé cibule hlívu nasypeme a okořeníme kmínem a bobkovým listem. Chvilku restujeme a zalijeme 400 ml teplé vody s rozpuštěným bujónem (nebo vývarem) a důkladně promícháme. 10 minut povaříme. |
2 Hotovo | V malém kastrůlku zpěníme máslo. Přisypeme papriku a hladkou mouku. Při mírné až střední teplotě usmažíme voňavou jíšku. Svižně jí metličkou zakvedláme do hlívy a ještě aspoň pět minut povaříme. Dochutíme chilli kořením a případně solí. |