Ingredience
- 500 g mleté vepřové masoz libové krkovice
- 150 g Goudanebo vysokoprocenstní eidam
- 5 lžic šlehačka
- petrželka
- špetka sůl
- čerstvě mletý pepř
A ještě
- 1 vejce
- 40 ml mléko
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso smícháme se šlehačkou, posekanou petrželkou, pepřem a špetičkou soli (sýr je také slaný). Důkladně promísíme a přidáme nahrubo nastrouhaný nebo na malé kostičky nakrájený sýr. Ještě rukama pěkně zpracujeme. Vytvoříme čtyři velké "řízky" cca 1,5 cm silné. Obalíme v mouce, vejci rozšlehaným s trochou mléka a ve strouhance. Dlaněmi přimáčkneme. Do větší pánve (aby se vešly dva vedle sebe) nalijeme vyšší vrstvu oleje, rozpálíme na trochu vyšší než střední teplotu a smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší. |