Ingredience
- 6 velkých jablkaideálně různé druhy
- 2 ks pomeranč
- 6 ks hřebíček
- 2 ks celá skořice
- 1 ks badyán
- z 1 ks citrónová šťáva
- 1 dl javorový sirup
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jablíčka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadýrka a nasypeme do hrnce. Pokud máme jablíčka bio, loupat nemusíme. Pomeranč omyjeme, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Přidáme k jablíčkům společně s kořením. Zalijeme 2,5 litry vody a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a vaříme velmi pozvolna 2 a půl hodiny. |
2 Hotovo | Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a javorovým sirupem a přepasírujeme přes cedník do džbánku. Podáváme teplé. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |