0 0
Houbová nádivka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g směs lesní houby
300 ml drůbeží vývar nebo bio bujón svařený s vodou
100 g šunka od kosti
50 g máslo
5 rohlík
5 vejce
2 hrsti čerstvý špenát
2 stroužky česnek
1 cibule
muškátový oříšek
mletý kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
A ještě
na formu máslo a hrubá mouka
na pokladení povrchu máslo

Houbová nádivka

Trendy:
    • 70 min
    • Porcí: 3
    • Středně náročné

    Ingredience

    • A ještě

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Rohlíky nakrájíme na kostky, nasypeme na pekáček a necháme okorat v mírně roztopené troubě. Rozehřejeme si máslo, špenát natrháme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme a orestujeme na oleji. Přidáme pokrájenou šunku a po chvíli i očištěné a nakrájené houby. Osolíme, opepříme, okmínujeme a pár minut restujeme. Stáhneme z plotny a necháme chvíli vydýchat.

    2
    Hotovo

    K okoralým rohlíkům přilijeme vývar, přidáme žloutky, máslo a špenát. Promícháme, přisypeme houby a opět promícháme. Dle potřeby dosolíme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a nádivku přemístíme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Uhladíme povrch a poklademe plátky másla.

    3
    Hotovo

    Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Vosí hnízda s vločkami a datlemi
    další
    Domácí pšenično-žitný chléb z droždí
    předchozí
    Vosí hnízda s vločkami a datlemi
    další
    Domácí pšenično-žitný chléb z droždí

    Přidejte svůj komentář