Ingredience
- 350 g směs lesní houby
- 300 ml drůbeží vývarnebo bio bujón svařený s vodou
- 100 g šunka od kosti
- 50 g máslo
- 5 rohlík
- 5 vejce
- 2 hrsti čerstvý špenát
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- muškátový oříšek
- mletý kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
A ještě
- na formu máslo a hrubá mouka
- na pokladení povrchu máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rohlíky nakrájíme na kostky, nasypeme na pekáček a necháme okorat v mírně roztopené troubě. Rozehřejeme si máslo, špenát natrháme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme a orestujeme na oleji. Přidáme pokrájenou šunku a po chvíli i očištěné a nakrájené houby. Osolíme, opepříme, okmínujeme a pár minut restujeme. Stáhneme z plotny a necháme chvíli vydýchat. |
2 Hotovo | K okoralým rohlíkům přilijeme vývar, přidáme žloutky, máslo a špenát. Promícháme, přisypeme houby a opět promícháme. Dle potřeby dosolíme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a nádivku přemístíme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Uhladíme povrch a poklademe plátky másla. |
3 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut. |