Ingredience
- 350 g lesní houby
- 150 g Ďobáčky
- 2 lžíce Hraška na zahušťovánípříp. hladká mouka
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 kostka zeleninový bio bujónpříp. vývar
- 1/2 dl šlehačka
- sojová omáčka
- citrónová šťáva
- kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Houby očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli a česnek oloupeme a také nakrájíme. Na oleji orestujeme dorůžova cibuli s česnekem a přisypeme houby. Okořeníme kmínem, pepřem a osolíme. Restujeme, až houby zmenší svůj objem. Ďobáčky překrájíme na menší kusy a přidáme k houbám. Promícháme. Zaprášíme moukou, ještě minutku opékáme a stále mícháme. |
2 Hotovo | V půl litru vody rozvaříme bujón a přilijeme k houbám. Za občasného zamíchání povaříme do zahuštění. Nakonec zjemníme šlehačkou, provaříme a dochutíme citrónem a sojovkou. |
3 Hotovo | Podáváme s knedlíky, rýží nebo chlebem. |