0 0
Houbová omáčka nejen pro vegoše

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g lesní houby
150 g Ďobáčky
2 lžíce Hraška na zahušťování příp. hladká mouka
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 kostka zeleninový bio bujón příp. vývar
1/2 dl šlehačka
sojová omáčka
citrónová šťáva
kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Houbová omáčka nejen pro vegoše

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Lidé se hub původně zřejmě báli a přičítali je nadpřirozeným silám. Zvláště pak houby rostoucí v kruhu, světélkující a výrazně barevné.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli a česnek oloupeme a také nakrájíme. Na oleji orestujeme dorůžova cibuli s česnekem a přisypeme houby. Okořeníme kmínem, pepřem a osolíme. Restujeme, až houby zmenší svůj objem. Ďobáčky překrájíme na menší kusy a přidáme k houbám. Promícháme. Zaprášíme moukou, ještě minutku opékáme a stále mícháme.

2
Hotovo

V půl litru vody rozvaříme bujón a přilijeme k houbám. Za občasného zamíchání povaříme do zahuštění. Nakonec zjemníme šlehačkou, provaříme a dochutíme citrónem a sojovkou.

3
Hotovo

Podáváme s knedlíky, rýží nebo chlebem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Polévka z hlívy ústřičné
další
Šunková pěna
předchozí
Polévka z hlívy ústřičné
další
Šunková pěna

Přidejte svůj komentář