1 0
Houbová paštika

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g směs hub
50 g slzovka příp. kroupy
30 g máslo
2 stoužky česnek
2 rozvětvené snítky tymián
2 lžíce sojová omáčka
1 ks cibule
cca 1,5 dl bílé víno
cca 1 dl šlehačka
čerstvě mletý pepř
sůl
muškátový oříšek
olivový olej

Houbová paštika

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Slzovka je údajně nejstarší pěstovanou obilovinou na světě. Nejen, že má poetický 
pseudonym "bílá perla Východu", ale navíc je až podezřele megazdravá :D

  • 70 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Slzovku namočíme na hodinku do studené vody, pak vodu slijeme a slzovku uvaříme s trochou soli doměkka. Hotovou scedíme.

2
Hotovo

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, dosklovata orestujeme cibuli s plátky česneku, přihodíme tymián i s větvičkami a přimícháme houby. Osolíme, opepříme a restujeme, až začnou houby vonět a trošičku zlátnout a vypaří se všechna tekutina. V této fázi přilijeme víno a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Když se víno vydusí, vyndáme snítky koření, přilijeme šlehačku a ještě chvilku zahříváme. Šlehačka začne houstnout. Úplně nakonec necháme v houbách rozpustit máslo. Poté je přendáme do sekáčku nebo mixéru. Případně do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zvlášť a nahrubo pomixujeme uvařenou slzovku.

3
Hotovo

Podáváme s pečivem nebo knäckebroatem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houbová smaženice
další
Vege segedín z uzeného tempehu
předchozí
Houbová smaženice
další
Vege segedín z uzeného tempehu

Přidejte svůj komentář