Ingredience
- 400 g směs hub
- 50 g slzovkapříp. kroupy
- 30 g máslo
- 2 stoužky česnek
- 2 rozvětvené snítky tymián
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 ks cibule
- cca 1,5 dl bílé víno
- cca 1 dl šlehačka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- muškátový oříšek
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Slzovku namočíme na hodinku do studené vody, pak vodu slijeme a slzovku uvaříme s trochou soli doměkka. Hotovou scedíme. |
2 Hotovo | Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, dosklovata orestujeme cibuli s plátky česneku, přihodíme tymián i s větvičkami a přimícháme houby. Osolíme, opepříme a restujeme, až začnou houby vonět a trošičku zlátnout a vypaří se všechna tekutina. V této fázi přilijeme víno a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Když se víno vydusí, vyndáme snítky koření, přilijeme šlehačku a ještě chvilku zahříváme. Šlehačka začne houstnout. Úplně nakonec necháme v houbách rozpustit máslo. Poté je přendáme do sekáčku nebo mixéru. Případně do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zvlášť a nahrubo pomixujeme uvařenou slzovku. |
3 Hotovo | Podáváme s pečivem nebo knäckebroatem. |