Ingredience
- 1 miska lesní houby
- 40 g máslo
- 4 vejce
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
A ještě
- chléb
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Houby očistíme nožíkem a štětečkem a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do větší pánve dáme máslo a při mírné teplotě rozpustíme. Přisypeme cibuli s česnekem a za občasného zamíchání necháme na mírném ohni zesklovatět. Máslo začne krásně vonět a my přisypeme houby. Okořeníme a promícháme. Teplotu nijak závratě nezvyšujeme, aby se máslo nepřipalovalo. Občas zamícháme a opékáme, až houby zmenší svůj objem. Pak přilijeme vejce rozkvedlaná se solí a za stálého míchání je necháme ztuhnout. |
2 Hotovo | V mezičase si nakrájíme chleba na plátky a opečeme topinky. Nám chutnají topinky opečené nasucho :) |