0 0
Houbová smaženice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 miska lesní houby
40 g máslo
4 vejce
3 stroužky česnek
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
A ještě
chléb
petrželka

Houbová smaženice

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Smaženice je nejlepší z pestré palety jedlých hub.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Houby očistíme nožíkem a štětečkem a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do větší pánve dáme máslo a při mírné teplotě rozpustíme. Přisypeme cibuli s česnekem a za občasného zamíchání necháme na mírném ohni zesklovatět. Máslo začne krásně vonět a my přisypeme houby. Okořeníme a promícháme. Teplotu nijak závratě nezvyšujeme, aby se máslo nepřipalovalo. Občas zamícháme a opékáme, až houby zmenší svůj objem. Pak přilijeme vejce rozkvedlaná se solí a za stálého míchání je necháme ztuhnout.

2
Hotovo

V mezičase si nakrájíme chleba na plátky a opečeme topinky. Nám chutnají topinky opečené nasucho :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Limonáda s melounem
další
Houbová paštika
předchozí
Limonáda s melounem
další
Houbová paštika

Přidejte svůj komentář