Ingredience
- 400 g směs hub
- 70 g cibule
- hrst čerstvý špenátnebo jiné zelené listy - kadeřávek, z červené řepy...
- 3 stroužky česnek
- 1 lžíce agarnebo želatina 1 balení
- 1 dl mléko
- 1/2 dl šlehačka
- saturejkapříp. jiná aromatická bylina
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- chilli paprička
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a orestujeme na větší pánvi na troše oleje dosklovata. 300 g hub rozkrájíme na malé kostičky a přisypeme k cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme na droboučku nakrájený kousek červené chilli papričky, špenátu, přihodíme saturejku a dál restujeme, až se z hub vypaří všechna voda. Přilijeme mléko a šlehačku a ještě chvilku zahříváme. |
2 Hotovo | V mezičase si namočíme svaříme agar v deci vody - vařit musíme předepsaných 5 minut, aby směs ztuhla. Přilijeme k houbám a důkladně rozmícháme. |
3 Hotovo | Zbytek hub - 100 g, rozkrájíme na větší kousky. Orestujeme na zbytku oleje, osolíme, opepříme a necháme vypařit všechnu tekutinu. Přimícháme k houbové směsi. |
4 Hotovo | Nejlépe hranatou nádobu vyložíme potravinářskou fólií a vylijeme sem připravenou směs. Necháme zchladnout, přikryjeme přesahující fólií a dáme ztuhnout do lednice na 2-3 hodiny. |