Ingredience
- 500 g krůtí řízky
- 300 g lesní houbypoužila jsem bedly
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 ks cibule
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžička zeleninový bio bujon sypký
- čerstvě mletý pepř
- kmín
- chilli koření
- olej
Příloha
- 1 hrnek rýže
- lahůdková cibulka
- černý sezam
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek rozsekáme na kousky a zpěníme na oleji dorůžova. Přidáme na kostičky rozkrájené maso, krátce a zprudka opečeme. Osolíme a okořeníme. Přidáme pokrájené bedlové klobouky a opékáme, až zmenší svůj objem. Zasypeme moukou, orestujeme a zalijeme vlažnou vodou. Důkladně rozmícháme, aby se neudělaly žmolky. Ještě chvíli povaříme. Dochutíme sojovkou a polévkovým kořením. |
2 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme vlažnou vodou, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a vaříme lehkým varem cca 12 minut. |