0 0
Houbovka s krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g krůtí řízky
300 g lesní houby použila jsem bedly
2 stroužky česnek
2 lžíce sojová omáčka
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 lžička zeleninový bio bujon sypký
čerstvě mletý pepř
kmín
chilli koření
olej
Příloha
1 hrnek rýže
lahůdková cibulka
černý sezam

Houbovka s krůtím masem

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Bedla je výborná jedlá houba, avšak pozor na záměnu s nějakou jedovatou potvorou :)

  • 40 mninut
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek rozsekáme na kousky a zpěníme na oleji dorůžova. Přidáme na kostičky rozkrájené maso, krátce a zprudka opečeme. Osolíme a okořeníme. Přidáme pokrájené bedlové klobouky a opékáme, až zmenší svůj objem. Zasypeme moukou, orestujeme a zalijeme vlažnou vodou. Důkladně rozmícháme, aby se neudělaly žmolky. Ještě chvíli povaříme. Dochutíme sojovkou a polévkovým kořením.

2
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme vlažnou vodou, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a vaříme lehkým varem cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bezlepkové bramborové placky se špenátem
další
Švestková klevela
předchozí
Bezlepkové bramborové placky se špenátem
další
Švestková klevela

Přidejte svůj komentář