0 0
Houbovka s krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Houbovka s krůtím masem

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Krůtí maso z horního stehna je šťavnaté a chuťově výraznější než maso z prsa.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Houbovka

  • Rýže

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hodinu předem namočíme houby do vlažné vody. V kastrole rozpustíme máslo s olejem a zpěníme pokrájenou cibuli. Z horního stehna odstraníme kůži , tučné kousky a vykrojíme kost (použijeme jí na vývar). Maso nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Okořeníme kmínem a pepřem a restujeme. Poprášíme moukou, promícháme a chvíli opékáme. Zalijeme zchladlým vývarem, přidáme vodu z hub a houby pokrájené na kousky. Vše řádně zamícháme, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut zvolna dusíme. Pak zase promícháme, osolíme a zalijeme šlehačkou. Ještě 10 minut povaříme. Bude-li omáčka nasládlá, přikápneme pár kapek jablečného octa.

2
Hotovo

V mezičase připravíme rýži. Několikrát ji propláchneme studenou vodou. Pak vyklopíme do kastrolu, zalijeme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Přiklopíme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a mírně vaříme doměkka, cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Semínkové houstičky
další
Jablečná galetka a koláčky z lineckého těsta
předchozí
Semínkové houstičky
další
Jablečná galetka a koláčky z lineckého těsta

Přidejte svůj komentář