Ingredience
- 1 listové těsto
- 750 g žampióny
- 50 g sýr parmazánového typu
- 40 g kešu
- 2 vejce
- 2 velké stroužky česnek
- 1 cibule
- pórek zelená část
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- hladkolistá petrželka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli s česnekem oloupeme, posekáme a doskovata orestujeme na troše oleje ve větším kastrolu. Žampióny oloupeme a nakrájíme i s nožičkami na kostičky. Posekáme kešu ořechy. Obojí nasypeme do k cibuli. Osolíme, opepříme, okmínujeme a opékáme, dokud houby nezmenší svůj objem. Pak stáhneme z plotny, zasypeme posekanou petrželkou a zalijeme rozkvedlanými vejci. Promícháme a necháme zchladnout. |
2 Hotovo | Zapneme troubu na 190 st. C horkovzduch. Plát listového těsta propícháme hustě vidličkou. Vychladlé houby rozvrstvíme po celé ploše. Ozdobíme pórkem a posypeme strouhaným sýrem. Upečeme dozlatova, cca 15 minut. |