0 0
Houbový koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Houbový koláč

Trendy:
  • Vegetariánské

Kešu oříšky v koláči dělají kouzlo "na skus". Použít můžeme i jiné pevné houby.

  • 55 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli s česnekem oloupeme, posekáme a doskovata orestujeme na troše oleje ve větším kastrolu. Žampióny oloupeme a nakrájíme i s nožičkami na kostičky. Posekáme kešu ořechy. Obojí nasypeme do k cibuli. Osolíme, opepříme, okmínujeme a opékáme, dokud houby nezmenší svůj objem. Pak stáhneme z plotny, zasypeme posekanou petrželkou a zalijeme rozkvedlanými vejci. Promícháme a necháme zchladnout.

2
Hotovo

Zapneme troubu na 190 st. C horkovzduch. Plát listového těsta propícháme hustě vidličkou. Vychladlé houby rozvrstvíme po celé ploše. Ozdobíme pórkem a posypeme strouhaným sýrem. Upečeme dozlatova, cca 15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohový makovec
předchozí
Tvarohový makovec

Přidejte svůj komentář