0 0
Houbový prášek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

bedly
lesní houby

Houbový prášek

Trendy:

    Houbový prášek uchováme ve sklenici s dobrým uzávěrem.

    • Snadné

    Ingredience

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Lesní houby očistíme, odstraníme plodnice nezdravé a červivé. Ty hezké nakrájíme na plátky silné cca 3 mm a usušíme v sušičce na potraviny nebo v horkovzdušné troubě na 45 st. C. Pokud sušíme bedly, odstraníme nožičky a klobouky jen natrháme na 4 díly. Správně usušené houby poznáme tak, že se lámou. Rozdrtíme je v elektrickém sekáčku na prášek. Uchováme ve skleněné nádobě se vzduchotěsným uzávěrem. Používáme jako koření do jídla.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Hříbková omáčka s uzeným tempehem
    další
    Houbový quiche
    předchozí
    Hříbková omáčka s uzeným tempehem
    další
    Houbový quiche

    Přidejte svůj komentář