0 0
Houbový quiche

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Houbový quiche

Trendy:
  • Vegetariánské

Korpus koláče je z křehkého těsta. Aby těsto bylo skutečně křehké, používáme studené suroviny a zbytečně je nezahříváme rukama.

  • 65 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme křehké těsto. Studené máslo nakrájíme na kostičky a rychlostí blesku smícháme s moukou, studenou vodou, solí a vejcem. Zbytečně ho v dlaních nezahříváme, aby se máslo nerozpustilo. Ideální je použít kuchyňský robot. Těsto je dobré nechat v lednici aspoň půl hodiny odpočinout, ale lze použít hned. Natlačíme jen do formy poctivě vymazané máslem. Povrch propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem, na který vysypeme fazole nebo nějaké suché luštěniny a předpečeme 15 minut při 180 st. C. Fazole pomohou tomu, že se těsto nebude nafukovat a nevytvoří se bubliny (fazole pak necháme vystydnout a použijeme zase příště - už ale ne na vaření).

2
Hotovo

Do větší pánve nalijeme trochu oleje, rozpálíme na střední teplotu a orestujeme posekanou cibuli s česnekem. Mezitím si nakrájíme očištěné houby na kostičky a přihodíme do pánve. Osolíme a okořeníme. Restujeme, dokud houby nezmenší svůj objem. Pak stáhneme z plotny. Vejce rozmixujeme s čerstvým sýrem a nalijeme na houby. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houbový prášek
další
Zapečené těstoviny s houbami
předchozí
Houbový prášek
další
Zapečené těstoviny s houbami

Přidejte svůj komentář