Ingredience
Korpus
- 260 g špaldová mouka celozrnná hladká
- 130 g máslo
- 30 ml studená voda
- 1 vejce
- větší špetka sůl
Náplň
- cca 250 g lesní houby
- 200 g čerstvý sýr typu žervé
- 50 g sýr parmazánového typu
- 4 vejce
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- muškátový oříšek
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si připravíme křehké těsto. Studené máslo nakrájíme na kostičky a rychlostí blesku smícháme s moukou, studenou vodou, solí a vejcem. Zbytečně ho v dlaních nezahříváme, aby se máslo nerozpustilo. Ideální je použít kuchyňský robot. Těsto je dobré nechat v lednici aspoň půl hodiny odpočinout, ale lze použít hned. Natlačíme jen do formy poctivě vymazané máslem. Povrch propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem, na který vysypeme fazole nebo nějaké suché luštěniny a předpečeme 15 minut při 180 st. C. Fazole pomohou tomu, že se těsto nebude nafukovat a nevytvoří se bubliny (fazole pak necháme vystydnout a použijeme zase příště - už ale ne na vaření). |
2 Hotovo | Do větší pánve nalijeme trochu oleje, rozpálíme na střední teplotu a orestujeme posekanou cibuli s česnekem. Mezitím si nakrájíme očištěné houby na kostičky a přihodíme do pánve. Osolíme a okořeníme. Restujeme, dokud houby nezmenší svůj objem. Pak stáhneme z plotny. Vejce rozmixujeme s čerstvým sýrem a nalijeme na houby. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 25 minut. |