Ingredience
- 1 plát listové těsto
- 80 g mandle
- 3 ks velké žampióny Portobello
- 3 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 ks vejce
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- sůl
- hladkolistá petrželka
- černý sezam
- bílý sezam
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli rozkrájíme na kousky, česnek na plátky. Mandle, petrželku a očištěné houby také pokrájíme na kousky. Vejce rozkvedláme vidličkou ve skleničce. |
2 Hotovo | Cibuli s česnekem zesklovatíme na oleji. Přidáme mandle a chvilku opékáme. Přisypeme houby, osolíme, okmínujeme, opepříme a restujeme dokud houby zmenší svůj objem. Pak přidáme petrželku a stáhneme z plotny. Necháme 2 minuty stát a přimícháme 3/4 rozkvedlaného vejce (zbytek si necháme na potření). Směs necháme vychladnout. |
3 Hotovo | Plát listového těsta rozvineme na stůl včetně přiloženého pečícího papíru. Doprostřed plátu podélně rozvrstvíme houbovou směs. Volné okraje přehneme přes sebe doprostřed a konce podhrneme. Štrůdl potřeme zbytkem vejce a posypeme semínky. |
4 Hotovo | Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 18-20 minut. |