0 0
Houstičky s podmáslím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g špaldová mouka hladká
250 ml vlažná voda
70 g podmáslí
20 g máslo
10 g droždí sušené
8 g sůl
1 lžička med
A ještě
bílek
černý sezam
lněné semínko

Houstičky s podmáslím

K posypání můžeme použít semínka, které máme rádi.

  • 60 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vlažnou vodu smícháme s velmi změklým máslem, medem a podmáslím. Promícháme a nalijeme do mísy, kam jsme odvážili mouku, droždí a sůl. Zaděláme hladké pružné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme aspoň půl hodiny kynout.

2
Hotovo

Pak těsto rozdělíme na dvě půlky. Každou vyválíme na váleček a rozdělíme na 6 kousků. Každý kousek rozválíme na žížalu dlouhou asi 20 cm a uvážeme uzlíky.

3
Hotovo

Vyskládáme je na plech na pečící papír a potřeme bílkem nebo rozšlehaným vejcem. Posypeme semínky. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 18-20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Sýrovo-špenátové knedlíky s oříškovým máslem
další
Vajíčková pomazánka
předchozí
Sýrovo-špenátové knedlíky s oříškovým máslem
další
Vajíčková pomazánka

Přidejte svůj komentář