Ingredience
- 500 g špaldová mouka hladká
- 250 ml vlažná voda
- 70 g podmáslí
- 20 g máslo
- 10 g droždí sušené
- 8 g sůl
- 1 lžička med
A ještě
- bílek
- černý sezam
- lněné semínko
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vlažnou vodu smícháme s velmi změklým máslem, medem a podmáslím. Promícháme a nalijeme do mísy, kam jsme odvážili mouku, droždí a sůl. Zaděláme hladké pružné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme aspoň půl hodiny kynout. |
2 Hotovo | Pak těsto rozdělíme na dvě půlky. Každou vyválíme na váleček a rozdělíme na 6 kousků. Každý kousek rozválíme na žížalu dlouhou asi 20 cm a uvážeme uzlíky. |
3 Hotovo | Vyskládáme je na plech na pečící papír a potřeme bílkem nebo rozšlehaným vejcem. Posypeme semínky. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 18-20 minut. |