Ingredience
- 600 g flap steakmaso z hovězího pupku
- 300 g zelené fazolky
- 200 ml kuřecí vývarnebo 1 kuřecí bujón
- 100 g anglická slanina
- 3 ks červená cibule
- 2 lžíce zelený pepř naložený
- 1 dl bílé víno
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Steak naporcujeme napříč vláknem na 3 díly. Naolejujeme, nasolíme, napepříme a dáme na 15 minut odpočinout do lednice. Mezitím očistíme fazolky a nakrájíme je na cca 4 cm dlouhé špalíčky. Cibuli nakrájíme na proužky, slaninu na kostičky a obojí orestujeme na pánvi. |
2 Hotovo | V osoleném vývaru povaříme cca 10 minut fazolky. Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a přendáme k orestované cibuli se slaninou. Osolíme a opepříme. |
3 Hotovo | Rozpálíme jinou pánev a zprudka na ní opečeme z obou stran steaky. Z každé přibližně 5 minut. Pak je rychle zabalíme do alobalu, položíme na plech a vložíme ještě na dalších 5 minut do trouby rozpálené na 200 st. C. Máte-li rádi více propečené, nechte je tam minut deset. Nebo naopak propečené méně, zkraťte o minutku dobu opékání na pánvi :P |
4 Hotovo | Do pánve od steaků nalijeme víno a necháme vydusit. Přilijeme vývar z fazolek, přisypeme nakládaný pepř, osolíme a chvilku povaříme. |