Ingredience
- 600 g hovězí maso z krku
- 50 g špek
- 6 ks cibule
- 4 stroužky česnek
- 2 lžíce rajčatové pyré
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce majoránka
- 1 kostka bio hovězí bujón
- 1 lžička kmín
- chilli koření
- mletý pepř
- sádlonebo olej
- sůl
- máslona zjemnění
- cibulena posypání
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na kousky nakrájený špek. Až se vyškvaří, přidáme nakrájenou cibuli a 1 prolisovaný česnek. Restujeme dorůžova. Pak přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Restujeme tak dlouho, až se puštěná šťáva vysmahne. Přisypeme kmín, pepř a papriku a necháme rozvonět. Zalijeme horkou vodou, aby jí bylo těsně nad maso a pod pokličkou dusíme do vyvaření vody. Zase dolijeme stejnou dávku horké vody a necháme jí vydusit. Vždy těsně na tenkou hranici případného připálení. Toto děláme, dokud není maso měkké a hlídáme, abychom jej fakt nepřipálili. Když maso změkne, připravíme si mouku rozmíchanou s vlažnou vodou a zamícháme k masu. Necháme přejít varem, a jsme-li s množstvím omáčky i hustotou spokojeni, vrhneme se na dokončovací fázi. Přidáme hovězí kostku, sůl, zbytek prolisovaného česneku, majoránku a rajčatové pyré. Ještě chvíli povaříme. Když guláš stáhneme z ohně, necháme v něm rozpustit kousek másla. Na talíři ozdobíme jemně nakrájenou cibulí. |
2 Hotovo | Tip: |