0 0
Hovězí po burgundsku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1250 g hovězí zadní
600 ml Burgundské víno červené
400 g perlové cibulky
250 ml + 250 ml na cibulky hovězí vývar nebo 1 gelový hovězí bujón
6 plátků libová slanina
5 mrkev
2 lžíce hladká mouka
3 stroužky česnek
2 lžíce rajčatový protlak
1 bobkový list
1 lžíce máslo
1 cibule
1 lžíce tymián
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
hladkolistá petrželka

Hovězí po burgundsku

Trendy:
  • Masožrout

Použít můžete též čerstvé perlové cibulky. Ty nejdřív oloupejte a opečte na pánvi na trošce oleje. Pak teprve zalijte vývarem a vařte cca 40 minut.

  • 230 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Jako přílohu jsme zvolili bramborový koláč Pommes Anna

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso nakrájíme na 2 centimetry silné medailonky. Osolíme, opepříme a necháme na talíři stranou. Slaninu nakrájíme na kousky a opečeme ve vyšší pánvi na troše oleje dozlatova. Vylovíme jí z pánve a necháme na ubrousku okapat.

2
Hotovo

Do pánve přikápneme ještě trošku oleje a vložíme do něj kousky masa. Zprudka opečeme, aby bylo ze všech stran zlaté. Také kostky masa vylovíme a necháme odkapat na ubrousku. Předehřejeme troubu na 200 st. C. Maso poprášíme moukou a promícháme, aby se obalilo. Položíme jej na dno kastrolu a vložíme na 10 minut do trouby.

3
Hotovo

Do výpeku od masa nasypeme na měsíčky nasekanou cibuli a větší kusy mrkve (cca 4-5 cm). Osmahneme několik minut dokud mrkev na povrchu nezačne lehce měknout. Také cibuli s mrkví vylovíme na talíř a do výpeku nalijeme víno a mícháme ode dna, aby se uvolnily všechny napečené kousky.

4
Hotovo

Vyndáme kastrol s masem, maso otočíme a vrátíme na dalších 10 minut do trouby. Pak z trouby vyjmeme, zalijeme vínem z pánve, hovězím vývarem, přidáme zeleninu, slaninu, prolisovaný česnek, koření a rajčatový protlak. Přiklopíme pokličkou nebo zakryjeme alobalem. Teplotu v troubě snížíme na 160 st. Dusíme za občasného promíchání cca 3 hodiny.

5
Hotovo

Mezitím si připravíme cibuli. Cibulky slijeme z nálevu a necháme okapat. Přilijeme je hovězím vývarem, aby byly sotva zakryté a povaříme cca 25 minut. (Kdo má rád, na pánvi na másle osmažíme pokrájené žampióny, které osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.)

6
Hotovo

Kastrol vyndáme z trouby, maso vyjmeme, a zbytek přelijeme přes cedník. Šťávu na silnější teplotě zredukujeme a nakonec rozpustíme lžíci másla. Na talíře naservírujeme plátky masa, ozdobíme mrkví, cibulí a cibulkami a přelijeme šťávou. Posypeme posekanou petrželkou.

Filip

Jsem ajťák a mnoho mých kolegů bere jídlo jen jako energii a potravu nutnou k přežití. Já si oběd bez pohody, klidu a prožitku nedokážu ani představit. Jídlo a gastronomie jsou pro mně životní styl. Rád si vychutnávám a objevuji nové kombinace. Nejvíce v kramflecích se citím v italské kuchyni.

předchozí
Rychlý hummus
další
Katův šleh z krůtího masa
předchozí
Rychlý hummus
další
Katův šleh z krůtího masa

Přidejte svůj komentář