Ingredience
- 250 g zelený půlený hrách
- 3 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce hladká moukanebo Hraška
- dle chuti umeocetnebo citrónová šťáva
- sůl
- mletý pepř
- olej
A ještě
- 4 ks vejce
- 4 ks kvalitní párek
- 4 ks kyselá okurka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Hrách propláchneme ve vlažné vodě a necháme 2 hodiny máčet. Potom uvaříme doměkka (trvá to cca 40 minut). Když je hrách měkký a voda téměř vyvařená, osolíme, opepříme, přidáme sušenou majoránku a ještě chvilku necháme prohřát. Ponorným mixérem rozmixujeme. Na troše oleje orestujeme posekanou cibuli, česnek a majoránku. Na malé pánvičce připravíme světlou jíšku a oboje přidáme k rozmixovanému hrachu. Ještě chvilku mixneme a dochutíme pepřem, solí a umeoctem dle chuti. |
2 Hotovo | Ohřejeme párky a připravíme ztracená vejce. V menším kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, když se začne vařit, snížíme plamen, lžící uděláme ve vodě vír a doprostřed víru opatrně vyklopíme vejce (chystáme po jednom). Vaříme 3 minuty. |