Ingredience
Polévka
- 400 g mražený hrášek
- 2 petržel
- 2 stroužky česnek
- 2 zeleninový bio bujón
- 1 cibule
- 1 miska mladých lístků kopřiva
- citrónová šťáva
- balzamicotmavé
- čerstvě mletý pepř
- olej
Krutony
- 1 bylinkové tofu
- sojová omáčka
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme nožem a posekáme. Obojí orestujeme v kastrolu na troše oleje. Oloupeme a pokrájíme petržel a přidáme ji do kastrolu. Společně restujeme ještě chvilku dozlatova a pak zalijeme litrem horké vody. Povaříme 5 minut a přisypeme mražený hrášek. Přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty. Vhodíme pokrájené kopřivy, vaříme ještě minutu a polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému. Dle přání dochutíme citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | Mezitím, co se vaří polévka, připravíme si krutony. Tofu nakrájíme na kostičky cca 1 cm. Na teflonovou nebo keramickou pánev nalijeme trochu oleje a fotu na něm opečeme ze všech stran lehce dozlatova. Nakonec zakápneme sojovkou a promícháme. |
3 Hotovo | Na talířích pokapeme kvalitním olejem a tmavým balzamikem. |