0 0
Hráškový krém s kopřivami a tofu krutony

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
400 g mražený hrášek
2 petržel
2 stroužky česnek
2 zeleninový bio bujón
1 cibule
1 miska mladých lístků kopřiva
citrónová šťáva
balzamico tmavé
čerstvě mletý pepř
olej
Krutony
1 bylinkové tofu
sojová omáčka
olivový olej

Hráškový krém s kopřivami a tofu krutony

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kopřiva čistí krev a celé tělo. Je to skvělý jarní detox.

  • 15 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Krutony

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme nožem a posekáme. Obojí orestujeme v kastrolu na troše oleje. Oloupeme a pokrájíme petržel a přidáme ji do kastrolu. Společně restujeme ještě chvilku dozlatova a pak zalijeme litrem horké vody. Povaříme 5 minut a přisypeme mražený hrášek. Přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty. Vhodíme pokrájené kopřivy, vaříme ještě minutu a polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému. Dle přání dochutíme citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Mezitím, co se vaří polévka, připravíme si krutony. Tofu nakrájíme na kostičky cca 1 cm. Na teflonovou nebo keramickou pánev nalijeme trochu oleje a fotu na něm opečeme ze všech stran lehce dozlatova. Nakonec zakápneme sojovkou a promícháme.

3
Hotovo

Na talířích pokapeme kvalitním olejem a tmavým balzamikem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Sýrová pomazánka s ředkvičkami
další
Štrůdl z hlívy ústřičné
předchozí
Sýrová pomazánka s ředkvičkami
další
Štrůdl z hlívy ústřičné

Přidejte svůj komentář