0 0
Hříbková omáčka s uzeným tempehem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g - 1 balení uzený tempeh
120 g bílé hřiby
80 g šlehačka
15 g máslo
3 stroužky česnek
3 lžíce sojová omáčka
2 lžíce hladká mouka
1 menší cibule
1 lžíce zakysaná smetana
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
olej
Příloha
0,75 hrnku jasmínová rýže
sůl

Hříbková omáčka s uzeným tempehem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Mamka vždy říkávala, že když rostou muchomůrky červené, rostou i hřiby. Nevím, jestli je to pravda, ale mně to vychází :D

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme vodou, doplníme jeden a půl násobky vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme na mírné teplotě doměkka, cca 12 minut.

2
Hotovo

Do kastrolu nalijeme trochu oleje a rozehřejeme. Přisypeme cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Na mírné teplotě restujeme, až začne cibule od krajů zlátnout. Pak přidáme tempeh rozkrájený na kostičky, koření a chvilku opékáme. Přihodíme máslo a když se rozpustí, zasypeme moukou. Promícháme a restujeme. Zalijeme vlažnou vodou, asi dvěma deci, promícháme a necháme zahoustnout. Ochutíme sojovkou. Přidáme hříbky nakrájené na kostičky a povaříme 10 minut. Chuť doladíme kapkou jablečného octa a dle potřeby doředíme horkou vodou a 2 minutky dusíme. Zjemníme šlehačkou a ještě chviličku probubláme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová zeleninová polévka pozdního léta
další
Houbový prášek
předchozí
Krémová zeleninová polévka pozdního léta
další
Houbový prášek

Přidejte svůj komentář