Ingredience
- 300 g bílé hřiby
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 2 lžíce máslo
- 1 dl šlehačka
- 1 ks brambora
- 1 ks cibule
- 1 ks česnek
- muškátový oříšek
- bílý pepř
Knedlíčky 18 ks
- 100 g vlašské ořechy
- 50 g jemné ovesné vločky
- 50 g máslo
- z 1 vejce bílek
- hrst hladkolistá petrželka
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme na másle. Přidáme očištěné, na kusy nakrájené hříbky a oloupaný pokrájený brambor. Ještě chvíli restujeme. |
2 Hotovo | Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem a zalijeme jeden a čtvrt litrem horké vody. Přidáme i rozdrobené bujóny a asi 15 minut povaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme šlehačkou. Ještě chvilinku prohřejeme. |
3 Hotovo | Zatímco se vaří polévka, rozmixujeme ořechy s vločkami a na másle je opražíme. Necháme zchladnout a přidáme sůl, pokrájenou petrželku a bílek. Promícháme v těstíčko. Tvoříme kuličky velikosti větších třešní a pokládáme na prkýnku. Vložíme do vroucí vody a povaříme asi 3 minuty. |
4 Hotovo | Pokud je polévka po rozmixování příliš hustá, můžeme ji naředit vodou z kuliček. |