Ingredience
- 100 g směs na hrstkovou polévkunapř. Country Life - polévková směs
- 2 lžíce máslo
- 2 stroužky česnek
- 1,5 kostky zeleninový bio bujónnebo vývar
- 1 větší lahůdková cibulkavčetně zelené části
- 1 malá mrkev
- 1 malá petržel
- kus celer
- čerstvě mletý pepř
- majoránka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Směs na hrstkovou polévku zalijeme litrem vody. Máme-li, přidáme kousek mořské řasy Kombu nebo Wakame a vše uvaříme doměkka, cca 35 minut. Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Přilijeme dvě decky horké vody a 5 minut povaříme. Přidáme uvařenou hrstkovou směs i s vodou. |
2 Hotovo | Přihodíme rozdrobený bujón, prolisovaný česnek, nakrájenou cibulku a koření a ještě 5 minut společně povaříme. |
3 Hotovo | Pokud se rozhodnete připravit polévku přímo z jednotlivých luštěnin a obilnin, je třeba luštěniny a obilniny předem namočit a každou přísadu zvlášť uvařit. |