0 0
Hrstková polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g směs na hrstkovou polévku např. Country Life - polévková směs
2 lžíce máslo
2 stroužky česnek
1,5 kostky zeleninový bio bujón nebo vývar
1 větší lahůdková cibulka včetně zelené části
1 malá mrkev
1 malá petržel
kus celer
čerstvě mletý pepř
majoránka

Hrstková polévka

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pokud použijete směs na hrstkovou polévku, máte výživný oběd nebo večeři téměř bez práce :)

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Směs na hrstkovou polévku zalijeme litrem vody. Máme-li, přidáme kousek mořské řasy Kombu nebo Wakame a vše uvaříme doměkka, cca 35 minut. Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Přilijeme dvě decky horké vody a 5 minut povaříme. Přidáme uvařenou hrstkovou směs i s vodou.

2
Hotovo

Přihodíme rozdrobený bujón, prolisovaný česnek, nakrájenou cibulku a koření a ještě 5 minut společně povaříme.

3
Hotovo

Pokud se rozhodnete připravit polévku přímo z jednotlivých luštěnin a obilnin, je třeba luštěniny a obilniny předem namočit a každou přísadu zvlášť uvařit.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kapustové karbanátky s fazolemi
další
Krůtí nudličky s ananasem
předchozí
Kapustové karbanátky s fazolemi
další
Krůtí nudličky s ananasem

Přidejte svůj komentář