Ingredience
- 100 g pohanková mouka
- 100 g jemné ovesné vločky
- 100 ml podmáslí
- 80 g třtinový cukr
- 3 lžíce olej
- 2 vejce
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 1 lžička jedlá soda
- vanilka
- špetka sůl
A ještě
- 4 hrušky
- 50 g vlašské ořechy
- 1 lžíce vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do misky vyklepneme vejce, přidáme cukr, vanilku a špetku soli. Ušleháme do pěny. Pak už jen stěrkou vmícháme podmáslí, citrónovou šťávu a olej. Vločky promísíme s pohankovou moukou, jedlou sodou a práškem do pečiva. Opět stěrkou vmícháme do vajec. Jen tak dlouho, aby se vše promísilo. Necháme dvě minuty odstát. |
2 Hotovo | Mezitím si omyjeme a oloupeme hrušky (nejlíp zralé, měkké). Odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. |
3 Hotovo | Zapékací formu vyložíme pečícím papírem anebo vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme. Po povrchu rozvrstvíme silnou vrstvu připravených hrušek, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a sekanými ořechy. |
4 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 25-30 minut. Zkusíme zapíchnout špejli doprostřed moučníku. Pokud na ní neulpí žádné těsto, je upečeno. Krájíme po zchladnutí. |
2 komentářů Schovat komentáře
Luxusní!
Děkuju, Šárko, to je milé 🙂