0 0
Hrušková bublanina z pohankové mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g pohanková mouka
100 g jemné ovesné vločky
100 ml podmáslí
80 g třtinový cukr
3 lžíce olej
2 vejce
2 lžíce citrónová šťáva
2 lžičky prášek do pečiva
1 lžička jedlá soda
vanilka
špetka sůl
A ještě
4 hrušky
50 g vlašské ořechy
1 lžíce vanilkový cukr
1 lžička skořice

Hrušková bublanina z pohankové mouky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pohanka posiluje imunitu
a psychiku. To znamená, že tento moučník je nejlepší způsob, jak začít den :)

  • 40 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma 26 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky vyklepneme vejce, přidáme cukr, vanilku a špetku soli. Ušleháme do pěny. Pak už jen stěrkou vmícháme podmáslí, citrónovou šťávu a olej. Vločky promísíme s pohankovou moukou, jedlou sodou a práškem do pečiva. Opět stěrkou vmícháme do vajec. Jen tak dlouho, aby se vše promísilo. Necháme dvě minuty odstát.

2
Hotovo

Mezitím si omyjeme a oloupeme hrušky (nejlíp zralé, měkké). Odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky.

3
Hotovo

Zapékací formu vyložíme pečícím papírem anebo vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme. Po povrchu rozvrstvíme silnou vrstvu připravených hrušek, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a sekanými ořechy.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 25-30 minut. Zkusíme zapíchnout špejli doprostřed moučníku. Pokud na ní neulpí žádné těsto, je upečeno. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Parmazánové krokety z bramborové kaše
další
Dýňová polévka s kari
předchozí
Parmazánové krokety z bramborové kaše
další
Dýňová polévka s kari

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář